Aan het werk!

Over trajectbegeleiding en re-integratie

Hanneke Tijken 9789059315754 | 3e druk, 2012
Budh
Search_button

Inhoudsopgave

Inleiding
1Algemeen
2De methodiek in Aan het werk!
Deelnemers ‘Je verdiende loon’
Over de auteur

Beschrijving

Aan het werk! is een veelzeggende titel.

Het verwijst naar de uitdaging voor mensen die een professionele loopbaan binnen de re-integratiewereld ambiëren. Een wereld die wordt geteisterd door sociale, economische en politieke stormen. Een wereld waarin echter een groep mensen overeind blijft: langdurig werklozen en mensen met een arbeidshandicap.

Dit boek biedt (aankomende) trajectbegeleiders (werkcoaches, jobcoaches, re-integratie- en arbeidsdeskundigen) naast praktijkkennis en achtergrondinformatie , ook verwerkingsopdrachten die gekoppeld zijn aan theorie en aan actuele portretten van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

De titel verwijst eveneens naar de methodische aanpak in het boek. Door middel van een praktisch stappenplan maakt de (aankomende) trajectbegeleider kennis met achtereenvolgens: intake, diagnostiek, aanbodversterking, matching, plaatsing en nazorg.

Deze derde druk is geheel geactualiseerd en inhoudelijk gewijzigd naar de laatste stand van wet- en regelgeving.
De (inmiddels ruimschoots bewezen) praktische gebruikswaarde voor studenten en praktijkbeoefenaars is echter onveranderd gebleven.

Doelgroep

Aan het werk! is een handboek voor studenten die de uitdaging aan willen gaan en een loopbaan binnen de re-integratiewereld ambieren. Door de praktische gebruikswaarde is het boek ook aan te bevelen voor hen die al werkzaam zijn in het veld.

Auteursinformatie

Hanneke Tijken (1956) is in 1989 afgestudeerd in de sociale wetenschappen. Vanaf 1992 is zij werkzaam als arbeidsdeskundige bij achtereenvolgens de GMD (de voorloper van het huidige UWV), TNO Arbeid als onderzoeker en adviseur op het gebied van sociale zekerheid, arbeidsongeschiktheid en re-integratie, bij een arbeidskundig adviesbureau en bij een hogeschool voor sociale zekerheid. Sinds 2004 heeft zij haar eigen arbeidsdeskundig bureau.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2024 | Boom uitgevers Den Haag