Wet & Geschiedenis Flex-B.V.

W.H. Bossenbroek, E.H.F. Haantjes en M.F.E. de Waard-Preller 9789089747044 | 1e druk, 2012
Budh

Beschrijving

Op 1 oktober 2012 is het B.V.-recht grondig herzien. De in de praktijk en literatuur gesignaleerde behoefte aan een grotere vrijheid bij de inrichting van besloten vennootschappen vormde het uitgangspunt van deze wetswijziging. De introductie van deze flexibele B.V., beter bekend als de Flex-B.V. zorgde voor een groot aantal wijzigingen in de wettelijke bepalingen van onder meer Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek.

In de reeks parlementaire geschiedenisboeken Wet & Geschiedenis verschijnt het boek Wet & Geschiedenis Flex-B.V. dat de totstandkoming, achtergrond en consequenties van deze nieuwe regels inzichtelijk en begrijpelijk maakt. Hierin wordt artikelsgewijs, gebaseerd op de officiële nieuwe wetgeving, de gehele parlementaire geschiedenis van de Flex-B.V. getoond inclusief de wijzigingen op het gebied van de geschillenregeling, belastingrecht en overgangsrecht.

Doelgroep

Dit boek is geschreven voor de wetenschap, advocatuur en andere praktijkjuristen op het gebied van het ondernemingsrecht.

Auteursinformatie

Mr. W.H. Bossenbroek is notaris te Amsterdam. Mr. E.H.F. Haantjes is professional support lawyer Notariaat. Mr. M.F.E. de Waard-Preller is notaris te Rotterdam. Allen zijn werkzaam bij NautaDutilh N.V.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2021 | Boom uitgevers Den Haag