Visies op de stad

Van tuindorp tot smart city

Gert-Jan Hospers, Rianne van Melik en Huib Ernste (redactie) 9789462365605 | 1e druk, 2015
Budh

Beschrijving

De 21ste eeuw is de eeuw van de stad: sinds het begin van het millennium woont meer dan de helft van de wereldbevolking insteden. Nadenken over de stad is dan ook van groot belang. Wat is een stad eigenlijk? Welke rol spelen economie, politiek en ruimte in de stedelijke ontwikkeling? Hoe beleven bewoners en bezoekers de stad? Hoe gaan stadsbestuurders om met pluriformiteit en duurzaamheid? En waarin verschillen steden in het Globale Zuiden van die in Europa? Deze en tal van andere vragen worden in dit inleidende studieboek beantwoord aan de hand van theoretische inzichten, recente onderzoeksresultaten en praktijkvoorbeelden. Zo maakt de lezer kennis met het denken van Foucault, Simmel en Sennett, terwijl hij tevens een bezoek brengt aan tuindorpen, smart cities en de straten van Yogyakarta.

Doelgroep

Visies op de stad is bestemd voor studenten van universiteiten, hogescholen en trainingsinstituten, maar ook voor iedereen die meer wil weten over de fascinerende wereld van de stad.

Auteursinformatie

Dit boek is geredigeerd door Gert-Jan Hospers, Rianne van Melik en Huib Ernste. Alledrie zijn ze werkzaam bij de sectie en opleiding Geografie, Planologie en Milieu van de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Aan het boek werkte een reeks aan wetenschappers en professionals mee, die vrijwel allemaal een band hebben met de Radboud Universiteit, als hoogleraar, docent, onderzoeker of alumnus.

Bestellen

Als u meer over dit boek wilt weten, of het boek wilt bestellen, ga dan naar onze website.

 
 
© 2021 | Boom uitgevers Den Haag